onsdag den 6. marts 2013

Frikadeller med bacon-smag

Jeg så engang i en kogebog, at der under opskriften på frikadeller stod "Ring og spørg din mor, hun er den eneste med den helt rigtige opskrift" :)
Her er så mine yndlingsfrikadeller, som smager af bacon og hvor kødet strækkes til mange deller

Frikadeller:
1 pakke hakket svin/kalv
1 squash
½ pakke bacon (mere eller mindre kan også gøre det)
2 løg
1 æg
Lidt mel og/eller rasp
Havregryn

Bacon skæres i tern og steges på panden. Squashen rives på rivejernet, når baconen er næsten færdigstegt, kommes squashen på. Det skal simre indtil stort set alt væske er væk. Derefter skal det køle af. Hakket kød krydres med salt og peber, og blandes med hånden sammen med hakkede løg, ægget, lidt mel og lidt rasp. Squashen kommes i og så havregryn lidt af gangen, ælt godt med hånden og tilsæt havregryn indtil konsistensen føles fast. Så lige en ½ times tid på køl og derefter steges frikadellerne som normalt.
Vi fik broccoli og hjemmelavede ovnpomfritter til sidst, men jeg er på jagt efter den bedste opskrift på kold kartoffelsalat - Har du den?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...