mandag den 11. marts 2013

Vi spiser altså hvidt brød...

...Selvom det snart er en dødssynd at udelade fuldkorn, så tør vi godt!
Her er det - hjemmebagt luksus franskbrød


Opskriften er bagpå hvedemelsposen fra Munkemel - 2 stk franskbrød:

1 kg hvedemel
50g gær (hvis man lader det hæve i køleskab natten over, nøjes med 15-20g gær)
50g blødt smør
5½ dl mælk (Jeg bruger ½ mælk ½ vand. Væsken skal være varm ved alm hævning og kold ved langtidshævning)
2 tsk.. salt
2 tsk. sukker
Pensling: mælk/vand. Pynt: birkes/sesam

Oplæs gæren i væsken. Tilsæt resten og ælt godt.´Lad dejen hæve 20 min tildækket, ca. dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 220 grader/200 grader varmluft. Del dejen i 2 og form brødene, læg dem evt. i smurte forme. Efterhæver 30 min. Rids brødene, pensl og pynt. Bages 25-30 min. nederst i ovnen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...