mandag den 8. april 2013

Den bedste barselsgave = Strækviklen!

Det slog mig lige i dag, at jeg savner tiden med en baby i slyngen.. Den bedste barselsgave jeg fik, var nemlig en strækvikle kaldet Koalaviklen. Jeg brugte den enormt meget til begge børn fra de var få dage gamle og indtil 3-4 måneders alderen.
Der er så mange fordele ved at have sin lille nyfødte i slyngen; du har selv hænderne fri, barnet får tryghed og nærhed, og nogle børn sover længere i en vikle end i barnevognen.

Trolden sov gerne 3 timer af gangen i viklen da han var nyfødt, smadder praktisk når man står og forbereder navnefest og skal lave fondantkager, invitationer og diverse andre forberedelser. Det var lige meget om jeg støvsugede eller brugte elmixeren, han sov bare bedst i viklen - i barnevognen sov han aldrig mere end 45 min af gangen som baby.

Da Trunten blev født, var vi blevet lidt klogere, og var ude og vugge barnevognen så hun faldt i søvn igen hvis hun vågnede efter 30-45 min, så hun blev rigtig god til at sove i barnevogn. Men viklen var stadig super praktisk til hende også. Der er jo kun 15 måneder mellem mine børn, så storebror var stadig lille da lillesøster blev født. Det var bare smart at hun kunne sidde i viklen, hvis Trolden blev træt af at gå ved siden af barnevognen og måtte derop.

Hvis man er så uheldig at den lille bliver syg, er viklen også en dejlig ting, der er tryghed og nærhed og barnet kan nærmest 'bo' i viklen hvis det har et par dage med feber. Når man skal til arrangementer med sin lille nyfødte, er viklen også smart - den skærmer for larm, indtryk og fremmede dikke-dikke tanter. Og så er den mere skånsom mod ryggen for den der bærer barnet, og mere skånsom mod baby, end fx en bæresele er.
Ja, den vikle var den bedste investering til en nyfødt baby og kan klart anbefales!

Det kræver lidt tålmodighed at lære at binde den, men her er instruktion og video, til at binde og til både vuggestilling og mave-mod-mave.
En strækvikle kan købes billigt her fx eller man kan selv sy en. Den er ca 5 meter lang og 50-70cm bred, og bliver så smallere i enderne så den er lettere at binde. Stoffet skal være let elastisk og åndbart. Fordelen ved Koala er, at den har en lille lomme foran. Lommen i sig selv kan bruges til en ble eller lignende, men den egentlige fordel er snøren som kan strammes, det gør det lettere at få baby til at sidde perfekt. Koalaen er en af de dyrere vikler, men man kan jo vælge at sælge den videre når man ikke bruger den længere.
Hvis man køber brugt, er det en god ide lige at forhøre sig om hvor stort et barn den har været brugt til. Stoffet kan miste sin elasticitet hvis den bliver brugt til tungere børn..

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...