søndag den 7. april 2013

Gule gulerodsboller

En ny opskrift er afprøvet; ekstra gule gulerodsboller


Gulerodsboller: lækre, lette og luftige, som theboller.
500g mel - 250g gulerod - 2½ dl vand - 40g sukker - 1 tsk. salt - 30g gær - ½ dl olie.
Halvdelen af gulerødderne rives på den normale side af rivejernet, den anden halvdel rives ekstra fint (Det gør bollerne mere gule). Gæren opløses i det lune vand, revne gulerødder tilsættes. Olie, salt og sukker røres i, til sidst melet. Dejen skal være lidt klisteret og skal ikke æltes ret meget.
Hæver 30 min (put skålen i en plasticpose). Brug evt lidt mel på hænderne og form ca 16 boller som pensles. Hæver yderligere 30 min, og bages derefter ca 15 min ved 210 grader.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...